Dutch Tactical Airsoft Team

De historie
Sinds januari 2013 is het ook in Nederland mogelijk om onze geliefde sport te beoefenen. In hetzelfde jaar nog begonnen de meeste leden van ons team aan deze prachtige hobby en kwamen wij elkaar steeds vaker tegen op het toen nog vrijwel beperkte aantal speelvelden in Nederland.

Samen met andere airsofters speelden wij meer dan 3 jaar onder de naam V-TAT zo nu en dan een potje airsoft, voornamelijk op onze stamvelden in Hulshorst en Daarle. Met een goede onderlinge ‘klik’ als basis en een bovengemiddelde passie voor tactiek en strategie begon er binnen dit team steeds meer een vast groepje te vormen. We gingen vaker samen op pad voor een leuk dagje airsoften, ook op andere speelvelden in Nederland, Duitsland en België.
Feitelijk was het nog maar een formaliteit toen in juni 2017 DTAC werd opgericht en ons uitgelezen clubje een gepaste naam kreeg.


Onze focus
Onze voorkeur gaat uit naar de klassieke game modes, story games en mission games, graag ook met een stukje milsim. Wij zijn meestal te vinden op de speelvelden Bunker Hill, Outpost19, Balls & Arrows, Veluwe Airsoft, The Base (D) en The Hill (D).
Qua gear en replica’s oriënteren wij ons aan westerse eenheden. Wij hebben geen vaste kitlist, elke speler kiest zijn eigen equipment op basis van individuele behoeften. Onze team camo is Multicam.


Voor de goede orde
Airsoft is een sport en een gentlemens game. In onze activiteiten rondom onze hobby zit er geen enkele vorm van politieke achtergrond of ideologische instelling! Wij beoefenen de sport omwille de lichamelijke en geestelijke uitdagingen, het plezier en de gezelligheid die ons hobby met zich mee brengt. Al onze teamleden zijn aangesloten bij Nederlandse Airsoft Sportbond (NABV).

Meer informatie over airsoft vindt u hier: http://www.nabv.nl/over-airsoft